Return to site

Vahemere oliivi- ja leheekstraktid - põhjus miks

broken image

Milles seisneb probleem?

Probleemiks on südame-veresoonkonna haigused (CVD). CVD on termin, mida kasutatakse kõigi südame- ja veresoonkonnahaiguste kirjeldamiseks, ning see on üks peamiseid surmapõhjuseid üle maailma, põhjustades 17,3 miljonit surma aastas. Aastaks 2030 peaks see kasvama enam kui 23,6 miljonini (Ameerika Südameassotsiatsioon). 

Arvatakse, et 90% südamehaigustest on välditavad. Enamike CVD põhjusteks on veresoonte järkjärguline ahenemine või ummistus. Seda protsessi nimetatakse ateroskleroosiks ja see on tingitud rasvavarude kogunemisest veresoonte limaskestale. 

CVD tekkega on seotud mitmeid riskitegureid, sealhulgas kõrge vere kolesteroolitase, kõrge vererõhk, suitsetamine, füüsiline tegevusetus, ülekaalulisus, liigne alkoholi tarbimine, diabeet. Paljusid neist riskifaktoritest saab ära hoida ja juhtida elustiili muutustega.

Millised on meie võimalused?

Tervislik eluviis mängib olulist rolli südame-veresoonkonna haiguste ennetamisel ja ka ravimisel, olulist rolli mängivad siin toitained ja dieet.

Vahemere dieet, eriti oliivipuu tooted - oliivid, oliiviõli ja oliivilehed - mis on selle dieedi olulisteks komponentideks, on rikkalike polüfenoolsete ühendite allikad, millel on tugevad vabade radikaalide eemaldamise ja põletikuvastased omadused. Polüfenoolid on looduslikud bioaktiivsed ühendid, mis muudavadki oliivipuu saadused nii kasulikuks tervisele.

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) on kinnitanud, et igapäevane annus 5 mg oliiviõli polüfenoole kaitseb LDL-osakese oksüdatiivse stressi eest. Tegemist on tõestatud väitega.

Lisaks sellele, et oliivide, oliiviõli ja oliivilehtede polüfenoolidest saadav kasu tervisele on peamiselt seotud CVD-ga (kinnitab EFSA aruanne), siis näitavad mitmed uuringud, et need võivad aidata võidelda ka mitmete teiste haiguste vastu (näiteks teatud vähivormid, Alzheimeri tõbi). 

Millised on meie väljakutsed?

  • Leida kohalikelt poelettidelt kvaliteetsed oliive, oliiviõli ja oliivipuu lehti. See ei ole kerge ülesanne, eriti arvestades oliiviõli tööstuse hiljutisi võltsimisskandaale.
  • Oliivitoodete ostmise ja tarbimise ajal pole meil polüfenoolide sisalduse kohta aimugi, sest seda teavet ei ole sildil kunagi mainitud. Samal ajal väheneb ka polüfenoolide kontsentratsioon koos toote vananemisega. 
  • Kui palju peaks päevas oliivitooteid tarbima? Pole võimalik määratleda oliivitoodete sisaldust ja tagada tervist tugevdav 5 mg polüfenoolide tase (vastavalt EFSA aruandele). 
  • Liiga madal oliivitoodete tarbimine tähendab, et sellest on tervisele vähe kasu või igasugune kasu puudub üldse. 
  • Liiga suur oliivitoodete tarbimine tähendab, et sellest on tervisele kasu, vähe kasu või hoopis pole see enam ohutu.
  • Oliiviõli võib olla tervislik, kuid samal ajal sisaldab ka palju kaloreid. See on probleem kui pidada madala kalorsusega dieeti.
  • Oliivid võivad olla tervislikud, kuid samas ka üsna soolased. See on probleem kui pidada vähese naatriumisisaldusega dieeti. 
  • Kvaliteetseid ja puhtaid oliivipuu lehti on raske leida (pestitsiidide jäägid) ning nende tarbimine on maitselt väga kibe, välistades oleuropeini, ühe kõige kasulikuma polüfenooli, mida leidub oliivilehtede kõrgetes kontsentratsioonides.
  • Võib juhtuda, et oliivide, oliiviõli või oliivipuu lehtede tarbimisel ei meeldi meile nende maitse ja sel juhul jääme ilma ka nende kasulikust mõjust tervisele.

Milline on soovitud tulemus ja soovitatav meetod?

Soovitud tulemuseks on südame-veresoonkonna haiguste ennetamine ja ravimine. Soovitatavaks meetodiks on 5 mg polüfenoolsete ühendite tarbimine päevadoosina lihtsal, ohutul ja standardiseeritud viisil. Saa osa kõigist tervise tugevdamise võimalustest, mida pakuvad oliivid, oliiviõli ja oliivipuu lehtedest saadavad polüfenoolid.

Milline on Vahemere toidulisandite ainulaadne mehhanism?

Ainulaadseks mehhanismiks on QH-2™ kompleks. Kompleks on oliivi, oliiviõli ja oliivilehtede looduslike bioaktiivsete polüfenoolide optimaalne standardiseeritud segu, mis kasutab ära sünergistlikku toimet. See sisaldab kõrge aktiivsuse ja efektiivsuse saavutamiseks piisavas vahekorras hüdroksütürosooli, türosooli, oleuropeiini, verbaskossiide ja teisi kontsentratsioone.

Tooted on standardiseeritud hüdroksütürosooliga ja tagavad aktiivsustestides kõrge antioksüdantse toime DPPH radikaalide eemaldamise. Seepärast on tootel ka põletikuvastane toime. Toimeainet saadakse keskkonnasõbralike eraldusprotsesside käigus ja see on 100% looduslik.

Mis on Gourmante toidulisandite peamised eelised?

  • Tooted vastavad heade tootmistavade (GMP) ja EFSA regulatiivsetele kriteeriumitele. 
  • Ohutu tarbida. Iga tootel on turvarõngas ja -tihend. Garanteeritud on igapäevane tervislik kogus polüfenoole, millel on samasugune kasu tervisele nagu seda annab kaks supilusikatäit suure kontsentratsiooniga oliiviõli.
  • Valem on töötatud välja Kreeka farmaatsiaettevõtte ja teaduslaboriga.
  • Toodetud spetsialiseeritud ja sertifitseeritud Itaalia tehases.
  • Gourmante kaubamärk seisab ehedate Vahemere toiduainete ja toidulisandite eest, omades tugevaid ning tõestatud teadmisi ja kogemusi oliivitoodete osas. 
  • Päevane kogus on vaid 1 kapsel, iga purk sisaldab 1 kuu tagavara.
  • koos klaasitäie veega, sissevõtmiseks hommikul koos või ilma söögita
  • Tavapärase suurusega kapslid, mida on kerge alla neelata. Sobivad võtmiseks söögi ajal või pärast sööki, koos klaasi veega. 
  • Toode on vegetaarne. GMO, gluteeni, pähkli, laktoosi, värv- ja säilitusaineteta. Pole kaloreid.
  • Kõik ülal toodu maksab Sulle päevas vähem kui tass kohvi!